WK beachvolleybal en Thaise kip

WK beachvolleybal SS Rotterdam

De zomer is officieel begonnen en loopt hard van stapel. Op deze zwoele dinsdagavond wilde ik, net als elke zwoele avond, barbecuen. ‘s Morgens om 09.00 uur begon het al. ‘Laten we vanavond gaan barbecuen’, roep ik enthousiast naar mijn vriend. ‘Nee’, zegt hij. Gevolgd door: ‘Waar dan?’ ‘In het Katendrechtse park.’ Hij humt en schudt zijn hoofd. Ik probeer hem te motiveren door dingen te zeggen als: bier en vlees. Maar het blijft nee: ‘In het park op de Kaap zit niemand, we gaan daar toch niet met z’n tweeën zitten?! Laten we buiten eten op het Deliplein.’

Thai op een picknickbank
Ik ben minder moeilijk te overtuigen en na een broeierige werkdag slenteren we naar het plein dat al gezellig vol zit om 18.30 uur. Kinderen rennen voetballend voorbij, mensen borrelen bij theater Walhalla en de vleesbazen rijgen een kalf aan hun vork. We besluiten bij Deli Bird te gaan zitten. Vol. Pizzeria Bleij. Dicht. Kwezien. Eén tafel, maar iets te prijzig voor deze dinsdagavond. De afhaalthai blijkt wel open. We schuiven op het picknickbankje van café de Ouwehoer. Zelfde eigenaar, moet kunnen, en genieten van twee bakken pittige Aziatische groenten.

Canada verslaat Polen
Met een volle maag slenteren we in de brandende avondzon langs de Maas naar SS Rotterdam waar het WK Beachvolleybal in volle gang is. Nadat ik op het dek, tussen de kleuters, met m’n voeten heb gepoedeld in het zwembad, bezoeken we het vip-dek. Althans we denken dat het VIP is, want er staat een soesjestoren. Vanaf daar hebben we goed uitzicht op de poulewedstrijd Canada- Polen. Met een vleugje grootheidswaanzin pochen we dat wij na een half jaar trainen op het niveau van deze WK-spelers zijn. Canada wint. Ik juich. Stiekem was ik voor hen.
Voldaan lopen we terug. Ik ben zo blij dat de zomer is begonnen. Nog meer zwoele avonden en dat betekent: Morgen weer kans op rook, vuur, aangebrande worstjes en stokbrood.

One Comment
  1. Hey patries , wat herkenbaar dat verhaal over thaise kip , heel leuk geschreven en wat een toeval een jaar geleden hetzelfde meegemaakt op het deliplein met mijn vriend eten van delibird op een bankje omdat alles vol was hihihi.
    Lieve groet van ons en continu the story,s
    Knuffel xx

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>