Vakantiestress

 

summer

‘Jij hebt vakantiestress. Net als alle andere vrouwen’, zegt mijn vriend als ik een hamer in de slaapkamer leg. In mijn vocabulaire heet zoiets vooruitdenken, maar volgens mijn vriend ben ik bang om dingen te vergeten.

Ik voel me verre van gestresst tussen de kisten met vakantiespullen die opgestapeld naast het bed staan. Uit een opengeslagen koffer puilt kleding die ik wil uitzoeken en stapels was ligt en hangt klaar om weer netjes in de kast of koffer te belanden. Ondertussen wordt de to-do-list met huishoudelijke taken langer in plaats van korter. Ik haal mijn schouders op, er moet ook veel gebeuren en ik kan alle hulp gebruiken.

 

Hoe zou dat bij andere vrouwen in Nederland gaan?

Volgens dit artikel uit Psychologie Magazine lijden behoorlijk wat mensen aan dit fenomeen. Maar ach, ik kan toch prima werken, mijn huishouden doen, koffer inpakken en spullen verzamelen in de laatste week voor vertrek?

relax

Vakantiestress? Ik niet hoor. Ik denk dat mijn vriend er meer last van heeft dan ik. Het moet gewoon gebeuren. Even hard werken, vooruitdenken en met een schoon huis en hoofd de boel verlaten.

Had ik die hamer nou gepakt?!

 

 

3 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>