Karmakoekjes

Heeft er iemand toevallig karmakoekjes gebakken? Ik lust er wel een. Je hebt weleens van die dagen dat alles kapot gaat. Herken je dat? Vandaag was het zo’n dag.

Het begon met mijn bureaustoel. In opperste concentratie redigeerde ik een boek en toen ik bijna klaar was, hing ik voldaan achterover. Een gouden tip: je kunt het je in de zakenwereld niet permitteren om achterover te hangen. Krak! De leuning van mijn stoel brak af en in drie seconden was mijn bureaustoel veranderd in een lounge exemplaar.

Later die dag, op reportage in het Park van de Euromast, fotografeerde ik tijdens het Open Rotterdams Kampioenschap Stoepranden. In deze finale probeerden kinderen, tieners en prominenten ballen op stoepranden te ketsen voor punten. Ik rolde over de grond op zoek naar de beste foto. Blijkbaar is het ergens misgegaan, want het klepje waarmee je de lens beschermt, paste opeens niet meer. De extra lens was verbogen en zat scheef. Out of the blue. Eenmaal thuis peuterde mijn vriend de extra lens eruit met een zuignap en een mes. Meer viel er niet te redden.

En als klap op de vuurpijl brak ‘s avonds, bij het schoonmaken van het toilet – dat moet immers ook gebeuren-, m’n toiletborstel in twee├źn. Hopelijk breek ik ook nog een glas. Dat brengt tenminste geluk.

Foto: Julien Belli

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>